+
Zoeken in onze voorraad...
PLATYCERIUM   POT 17  H 40

PLATYCERIUM POT 17 H 40

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 14,95

Met een naam als Platycerium wordt je natuurlijk niet beroemd, dus heeft deze kamerplant zichzelf maar snel Hertshoornvaren genoemd. Een passende naam, als je naar zijn uniek gevormde bladeren kijkt. De cirkelvormige inkeping in het midden van veel bladeren laat het op horens lijken en ze kunnen ook nog eens tot 2 meter lang worden. Daarbij is dit plantje niet moeilijk om te verzorgen.
Deze plant heeft extra luchtzuiverende eigenschappen. Schadelijke stoffen zoals benzeen en formaldehyde en andere fijnstoffen die bijvoorbeeld uit je bank of tapijt komen zetten, worden door de wortels van deze plant omgezet in schone zuurstof. Je hebt alleen wel heel veel luchtzuiverende planten nodig om dit effect te bereiken.
De Hertshoornvaren is een gemiddelde drinker, niet teveel en niet te weinig. Hij houdt er wel van om continue licht vochtige aarde te hebben, dus let daar op. Maar natte voeten vindt hij, net als elke andere plant, niet fijn. Verder heeft hij een speciaal wit laagje op zijn bladeren waardoor hij een stuk minder vochtigheid uitstoot en dus beter tegen een lage luchtvochtigheid kan. Probeer geen water te geven op de bladeren maar direct op de grond, hierdoor blijft het witje laagje behouden.De Platycerium staat het liefste op een lichte plaats waar geen direct zonlicht staat. Ergens voor een raam op het zuiden of in de buurt van een raam op het westen of oosten is het beste.


Voeg dit product toe aan jouw:

Schrijf een review