+
Zoeken in onze voorraad...
PHILODENDRON RED EMERALD POT 18 H 120
PHILODENDRON RED EMERALD POT 18 H 120

PHILODENDRON RED EMERALD POT 18 H 120

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 47,50

De Philodendron is een bekende kamerplant die goed te verzorgen is. De plant staat het liefst op een plek in de (half)schaduw. Zorg dat de grond lichtvochtig is, zonder dat de wortels in een laag water staan. Doordat deze kamerplant zo makkelijk is, in het onderhoud, is de plant in vele kantoren te vinden.

Veel Philodendron soorten komen van oorsprong uit het regenwoud van Zuid-Amerika.
De grond van een Philodendron moet in de lente en zomer lichtvochtig blijven. De plant zelf verbruikt niet veel water. Ook is de Philodendron gevoelig voor een teveel aan water. Geef daarom de plant niet te vaak water. Je kan de kamerplant opnieuw water geven, zodra de grond begint op te drogen. In de winter mag de grond ongeveer een weekje droog aanvoelen.

De watergifthoeveelheid is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de standplaats en grootte van de kamerplant. Begin daarom met kleine hoeveelheden water per gietbeurt. Is de grond na 4 dagen nog steeds erg nat, geef dan minder per gietbeurt.

Steek regelmatig een vinger, tot twee knokkels diep, in de grond om te controleren of de grond vochtig aanvoelt. Bij een nieuwe kamerplant is het verstandig om dit regelmatig te doen. Na enkele keren watergeven, leer je vanzelf hoeveel en hoe vaak jouw Philodendron water nodig heeft.

Watersysteem
Als je de kamerplant opmaakt met vulcastrat en een watermeter, verandert de watergift. Hierbij geef je de plant eenmaal per drie weken water en in de winter eens per 6 weken. Geef water tot het moment dat de watermeter omhoog beweegt. Let op; het water zakt langzaam naar beneden, de watermeter reageert dus vertraagd. Naast waterregulatie heeft vulcastrat ook het voordeel dat het natuurlijke voedingsstoffen bevat. Het bevat voldoende voeding voor 6 maanden.

Sproeien
We raden aan de Philodendron regelmatig te sproeien. Vooral de klimmende exemplaren, met luchtwortels, worden graag gesproeid. We raden aan om minimaal 1x per week te sproeien. Het is goed voor de vitaliteit van de plant, omdat het stof verwijdert. Hiernaast kan het ervoor zorgen dat eventueel beginnend ongedierte wordt verwijderd.


Voeg dit product toe aan jouw:

Schrijf een review