+
Zoeken in onze voorraad...
ALOE VERA   HOOGTE 35 POTMAAT 12

ALOE VERA HOOGTE 35 POTMAAT 12

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 6,90

Aloe vera
De aloë vera behoort tot de vetplanten, d.w.z. dat hij grote hoeveelheden vocht kan opslaan. Deze planten zijn afkomstig uit gebieden waar het bijna nooit regent en hebben zich aangepast aan deze extreme droge weersomstandigheden. Ze slaan vocht op en verdampen bijna niets. Een super makkelijke plant dus!

De plant is te herkennen aan de bladranden met kleine stekeltjes. De kleur varieert van grijs tot heldergroen.
Waar plaatsen
De plant heeft voldoende zonlicht nodig dus je zet hem best in een ruimte waar veel zonlicht binnenkomt. Hij moet zeker één meter van het raam verwijderd staan. In de zomer kan je hem op het terras zetten. De aloë vera heeft sterke bladeren die niet snel verkleuren. Als ze bruinig verkleuren komt dat door een te veel aan water. Wanneer ze gelig verkleuren is dit het gevolg van te veel direct zonlicht. In de eerste periode dat je de plant hebt zet je hem best in de halfschaduw om dit te voorkomen.

Onderhoud
De aloë vera is makkelijk te onderhouden omdat hij zelden water nodig heeft en zowel in halfschaduw als zonlicht kan overleven. Je moet hem alleen water geven als de bodem al enkele dagen heel droog aanvoelt.

Verpotten doe je best om de twee jaar, je neemt een grotere pot en voorziet de plant van verse grond. Gebruik hiervoor grond voor vetplanten of cactussen. De bladeren kunnen zichzelf ook genezen dus als je de bladeren snoeit kunnen ze zich daarna weer herstellen.

Dit wist je nog niet:
Aloë vera wordt wereldwijd gebruikt in de farmaceutische industrie voor zijn medicinale toepassingen. Er zijn vele producten op de markt voor uitwendig gebruik, maar wist je dat het gelachtige sap van het blad ook eetbaar is? Zelfs in tijden van hongersnood zou je de bladeren van je kamerplant kunnen koken en opeten.


Voeg dit product toe aan jouw:

Schrijf een review